Samtext
Så, hvem er du?

Så, hvem er du?

Rune Fossberg, sønn av Sigmund og tekstforfatter i Samtext. Jeg befinner meg i de glade 20-årene (i hvert fall i et halvt år til) og har et over gjennomsnittet lidenskapelig forhold til fotball og språk. Noe mer du vil vite?

 

Ja, vi får ta noen spørsmål til mens du fortsatt er 20 og glad, ikke 30 og sur. I ansattpresentasjonen skrytes det av quizferdighetene dine. Har du noen fun-facts til folket?

Det er flere stjerner i galaksen enn det er sandkorn på jorda. Likevel er det flere atomer i ett enkelt sandkorn enn det er stjerner i galaksen. Sånt holder meg våken om nettene … 

Hvordan er det å komme fra Norges eldste by? (Har da vært en tur på torsdagsquiz selv.)

Det er en svært behagelig følelse. Tønsberg er jo Norges svar på Saint-Tropez – i hvert fall i sommermånedene (om vinteren er det like forbannet kaldt som i resten av landet). Jeg har venner fra Sandefjord som mener Kaupang fortjener tittelen som Norges eldste by, men det er kun et håpløst forsøk på å rive ned den virkelige storebroren i fylket.

Som tekstforfatter, språkvasker og korrekturleser lever jo du delvis av å peke på andres feil. Hvordan føles det?

Du bør vel kanskje heller spørre mine nærmeste om dette? Jeg er ikke sikker på at Rune-aksjene stiger nevneverdig i verdi hver gang jeg påpeker de språklige skavankene deres, men de har i hvert fall lært seg forskjellen på «da» og «når» og «hvem» og «hvilken», og ingen av dem tør å bruke «i forhold til» lenger. Sånn sett føler jeg at jeg har gjort dem en tjeneste.   

Ja, de er heldige, heldige folk. Hvorfor ønsket du å jobbe med tekst?

Jeg ser på meg selv som en kreativ person, og det får jeg virkelig lov til å være i jobben min i Samtext. I tillegg har jeg alltid vært opptatt av språk og glad i å skrive. Sånn sett passer tekstforfatterhverdagen meg som hånd i hanske!  

Hvordan reagerer du på en dårlig tekst?

Jeg føler meg dårlig og må holde senga, noe som er litt av forklaringen på mine 150 egenmeldinger hos Samtext hvert år – jeg får nemlig stadig en språkvask eller to i fanget …

Hva er god tekst for deg?

En god tekst er enkel å lese, har et behagelig fravær av skrivefeil og et lett og ledig språk med innslag av humor. Klarer man i tillegg å flette inn et fiffig ordspill i overskriften, er jeg solgt.

Apropos ordspill: Du er jo glad i å lage dine egne tørre ordspill. Har du et du vil dele med oss?

«Kjæresten min sier at jeg ikke har den samme ro-teknikken som i mine yngre dager.
Selv nekter jeg for å ha blitt noe dårligere med årene.» 

Mora di ler godt av den, eller? Uansett, har du et favorittord?

«Imidlertid»

Et du ikke er så begeistra for også, kanskje?

«Mandag»

Og med det sier vi god «fredag»!

Guro Bommen

Guro Bommen
Tekstforfatter

guro.bommen@samtext.com
22 80 52 12

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00