Samtext

Teknisk dokumentasjon

Teknisk dokumentasjon må skrives på en slik måte at den blir maksimalt forståelig for leseren. En teknisk forfatter, også kalt dokumentør, kan gjøre dette for deg.

 

Læremateriell for kjøring med tilhenger? Brukerhåndbok for en ny bilmodell? Bruksanvisning for en oppvaskmaskin, produkttekster til en varekatalog, strikkeoppskrifter for de mest intrikate mønstrene, sikkerhetsinstrukser for lett antennelige stoffer?

Teknisk forfatter som er norsk

Samtext Norway har en dokumentør på huset som er allsidig og lærenem nok til at vi kan hjelpe deg med å skrive det meste. Og ikke minst kan vi forfatte dokumentasjon som er pedagogisk riktig lagt opp. Teksten skal ha så mye nerve at den holder på oppmerksomheten til en halvt umotivert leser. I tillegg til å være feilfri, selvfølgelig. Blir mengden for stor for én person, eller oppgaven krever spesialistkompetanse, har vi flere vi kan mobilisere – og det innenfor mange bransjer.

Teknisk dokumentasjon på engelsk (og andre språk)

Samtexts hovedkontor i Oslo har sin egen stall av skribenter. Men i tillegg har også Samtexts kontorer i utlandet et nettverk av tekniske forfattere. Svensk, finsk, tysk eller engelsk: Vi dekker ditt behov på mange språk.

Presist, men ikke kjedelig

I teknisk dokumentasjon, som for eksempel produktdatablad og patentsøknader, er det presisjon som er alfa og omega. Det er en fordel å være perfeksjonist når man skal forfatte slike ting. I tillegg hjelper det også å være språkentusiast som kjenner faguttrykkene og stammespråket i den spesifikke bransjen.

I andre former for dokumentasjon, som læremateriell, er forfatterens evne til å skrive pedagogisk det viktige. (Noen få tekniske forfattere evner å bruke begge hjernehalvdeler og skrive både teknisk presist OG få en læreboktekst til å bli interessant og spennende.)

Vi bygger også opp bedriftens foretrukne ordvalg og språklige retningslinjer slik at alle tekster får samme språkdrakt.

Ta en prat med vår prosjektleder Janne. Hun kan hjelpe deg!

“... med så mye nerve at den holder på oppmerksomheten til en halvt umotivert leser.”
Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00