Samtext Norway

Ansatte

Tekst

Rune Fossberg Tekstforfatter og skribent


22 80 52 05
482 66 796
rune.fossbergnospam@samtext.com

Rune begynte i Samtext i januar 2014 som praktikant, og ble ferdig med sin Bachelor i medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus samme år.

Gutten har en lidenskap for detaljinformasjon som ingen, absolutt ingen andre rundt lunsjbordet har hørt om. Når han ikke pugger hovedsteder eller sjekker om flyene over Østlandet går i henhold til ruteplanen – samt hva temperaturen på Sydpolen er akkurat nå – tilbringes fritiden med å spille fotball og å holde seg i form. Vær heller ikke overrasket dersom du finner ham med en spansk ordbok i hendene.

Ellers? Rune er manusforfatteren til vår egen superhelt Kaptein Schwung, verdens mest plagsomme språknerd. – Frykten er mitt våpen, sier Rune.

Magnus Berg Tekstforfatter


22 80 52 13
magnus.bergnospam@samtext.com

Etter en kort og mislykket karriere som fiolinist, bestemte Magnus seg for å trosse sine foreldre, få langt hår og bytte ut fela med fotball og rockemusikk. Det tok ikke lange tiden før han innså at det heller ikke var fotballproff eller rockestjerne han skulle bli. Lidenskapen for musikken ble riktignok med ham til voksen alder, men med journalistpennen som instrument. Magnus har tidligere jobbet som musikkanmelder, og arrangerer fortsatt musikkfestival i Risør om sommeren.

Magnus’ dannelse og utdannelse består blant annet av medievitenskap på UiO, med innslag av både kunsthistorie og digitale medier. Han var dessuten godt i gang med en mastergrad i journalistikk på Høgskolen i Oslo da vi huket tak i ham og fikk satt en stopper for det. Før, underveis og innimellom studiene har han vært frilansskribent og medieovervåker, jobbet på bar og vært aktiv i studentradioen.

Lidenskapen for skriving meldte seg for alvor da han målbandt ungdomsskolens strengeste lærer med sin stil om en liten gutt som kunne kommunisere med fugler. Ved siden av skriving og musikk er de største lidenskapene i livet til Magnus matlaging og japanske hunder.

Arne Østring Redaktør og oversetter


415 11 414
arne.ostringnospam@samtext.com

Arne er cand. mag. med fagkretsen natur- og miljøvernfag, geografi og sosiologi.

Han har jobbet som organisasjonssekretær, kursleder og lærer, og er i tillegg blant de mest erfarne traverne i Samtext-sirkuset.

Arne bedriver gjerne skigåing med tung sekk fra hytte til hytte på fjellet, så når han innimellom befinner seg i Nordmarka, blir det lett for konformt – han tråkker heller sine egne spor i dypsnøen.

Etter en tidligere karriere som aktmodell ser han nå ut til å være relativt komfortabel med å gå under navnene bindestrek-Arne, komma-Arne og Arnie.

Vi er for øvrig veldig stolte av å ha vår egen poet på huset.

Klikk her for smaksprosa

Steinar Seland Tekstforfatter og oversetter


991 66 556
steinar.selandnospam@samtext.com

Steinar begynte i Samtext i august 2001, og har siden da opparbeidet seg kvalitetsstemplet, himmelvid erfaring med alt fra ekstremtekniske oversettelser til kreative reklametekster.

Når Ressurs-Steinar, som er hans tilnavn blant kolleger, ikke bedriver yrkesaktiv tankestrekfetisjisme, er han dynamisk orkesterleder (oppmann, spillende trener, materialforvalter og kasserer) for timannsbanden Cuban Connection (hard core karibisk ballroom-ompa).

Pia Sabel Gulling Tekstforfatter


22 80 52 14
994 74 713
pia.sgnospam@samtext.com

Med lommene fulle av selvtillit og med ett mål for øyet, gikk Pia rett fra videregående skole til de store mediehusene og maste til seg flere ulike journaliststillinger. Etter å ha slitt ut tastaturet hos magasiner som Mag, DetNye, Henne og KK, gikk turen videre til PR-bransjen og til selskapene Geelmuyden Kiese og Gambit Hill & Knowlton, hvor hun smykket seg med tittelen «Junior Account Executive» og jobbet med merkevarer som Adidas, Reebok og DNB.

Flere skolebøker (for ikke å snakke om lærere) har hun også slitt ut: På Handelshøyskolen BI tok hun en bachelorgrad i PR- og kommunikasjonsledelse, på London School of Economics en mastergrad i media og kommunikasjon, i tillegg til at hun har studert fransk ved Sorbonne i Paris og kunst ved Einar Granum Kunstfagskole.

Før Pia landet hos Samtext, hadde hun x antall baller i luften: Hun drev nettbutikk for kosmetikk, ga ut bok om gründervirksomhet, drev nettmagasin og jobbet som frilans-illustratør.

Kanskje ikke så «fun», men i hvert fall et «fact»: Pia er tvillingmamma og regnet nylig ut at hun i 2018 skiftet cirka 4380 bleier. Beat that!

DTP

Elisabeth Samstad Produksjonsdesigner


934 02 709
elisabeth.samstadnospam@samtext.com

Når Elisabeth ikke sitter foran Macen og klargjør Indesign-filer for oversettelse, eller brekker om en brosjyre fordi russisk tekst tar så forbasket mye mer plass på siden enn en tilsvarende norsk tekst, spiller hun bass og synger i band.

Hovedinteressen er derimot å utfolde seg med blyant. En klassisk Elisabeth-tegning er i formatet 2 x 1 meter og består av én milliard enkeltstreker. Kjekt å være oppmerksom på detaljer i vår bransje, og ikke rart hun har endt opp med en Bachelor i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo (KHiO).

Vi har oppdaget et skjult og hittil ukjent talent hos Elisabeth: et skarpt øye for skrivefeil og tungt språk. Dét er et veldig stort pluss for en produksjonsdesigner her i gården. Språknerdene i Samtext – det vil si samtlige prosjektledere og oversettere – har omfavnet henne, og hennes popularitet som korrekturleser er på stigende kurve.

Prosjektledelse

Trine Lossius Borg Prosjektleder for film


22 80 52 00
trinenospam@samtext.com

Trine er en frisk og produktiv dame som gjerne har mange baller i luften samtidig. Hun har 20 års erfaring med underteksting og oversetting av dubb- og voiceover-manuskripter, samt like lang erfaring bak mikrofonen som fortellerstemme, tegnefilmdubber og voiceover-artist til reklamefilmer og informasjonsfilmer. De som vokste opp med Lokomotivet Thomas på barne-TV, kjenner sikkert igjen stemmen.

Trine har også arbeidet som instruktør og prosjektleder for norsk dubbing av utallige tegnefilmer i København.

Trines uhemmede gampelatter skyldes delvis bakgrunnen som skuespiller (jo da, Teaterhøgskolen og det hele). Dette er også noe av forklaringen på hennes gode sans for muntlig formidling, og at hun noen ganger kan være direkte morsom å snakke med.

Og for å skryte litt av henne: Hun tar den helt ut for å holde deadline og for at kunden skal bli fornøyd med resultatet. Go Trine!

Helene Varming Prosjektleder


485 96 002
helene.varmingnospam@samtext.com

Helene er en hybrid av mange ting: sprudlende og fornøyd drammenser, sosial og treningsglad, bosatt i Oslo med et dansk pass. Hun er nemlig født og (delvis) oppvokst i Danmark og føler seg like mye hjemme i København som i Oslo. Derfor synger hun nasjonalsangen med innlevelse og stolthet to ganger når det er mesterskap på TV-en.

En brennende interesse for tekst og kommunikasjon drev Helene tilbake til København etter at videregående var fullført hjemme i Drammen. Her gikk hun på to folkehøyskoler med journalistikk og fotografi som hovedfag. Tiden på folkehøyskole var lærerik og spennende, og det skal sies at danske kommaregler tilhører en egen liga.

Savnet etter norsk vinter og skiføre gjorde at Helene satte kofferten på Colorline retning Oslo og startet på bachelorgraden Medier og kommunikasjon på OsloMet. Det har hun ikke angret på.

Kristian Wauger Johansen Prosjektleder for film


22 80 52 02
481 78 525
kristiannospam@samtext.com

Kristian har tre-årig fagoversetterutdanning med engelsk fra Distriktshøgskolen i Agder, der det andre skoleåret ble tatt ved The Victoria University of Manchester i England (med fagene fransk, nederlandsk og tysk). Like etter eksamen ble Kristian kidnappet av herr Samstad, og ble således Samtexts første fast ansatte – i september 1996.

Kristian er fascinert av komplekse språk, hvilket betyr at finsk rett og slett er vakkert i hans ører og øyne. I tillegg er alt fra Mozart til Pink Floyd via Baccara og Bach ørefavoritter. Wauger Johansen er fanatisk opptatt av fenomenet Eurovision Song Contest, og sammen med syklubben har han vært på flere finaler i utlandet. Hva har så Grand Prix-Kristian på nattbordet? Finsk grammatikk, naturligvis.

Sara Avizanda Glaria Prosjektleder


22 80 52 04
413 55 195
saranospam@samtext.com

La du merke til det spesielt fine etternavnet? Sara er halvt spanjol og halvt nordmann (hvilket utgjør en perfekt hybrid for Samtext). Ettersom hun opprinnelig er fra Molde, snakker hun derfor både flytende romsdøling og aksentfri spansk.

Sara har studert oversetting, tolking og interkulturell kommunikasjon, med fokus på kulturell forståelse og oversetting av aktuelle samfunnstemaer, ved Universidad Europea i Madrid. Så den teoretiske bakgrunnen er i orden.

Hun er også en durkdreven kundebehandler, og da overdriver vi bare litt. Hun har vært servitør på Fole Godt og Syd Vin og Matbar, hun har pushet upscale-klær i tre ulike Massimo Dutti-butikker i Madrid, hun har vært turistguide for spanjoler og engelskmenn i Møre og Trøndelag – før hun toppet det hele som account manager i Kolonial.no. Service, service! Man er så verdifull som man er av verdi for andre, som det sies.

Går det an å overgå Kolonial.no i travelhet og servicenivå? Jo da, det gjør det – hørt om Samtext? Det var derfor Sara søkte på jobben hos oss, og fikk den.

Administrasjon

Guro Bommen Kreativ leder


22 80 52 12
936 58 544
guro.bommennospam@samtext.com

Guro svinset inn på kontoret som praktikant, og vi syntes at hun var så knakande god at vi inviterte henne tilbake som sommervikar da hun var ferdig med bachelorgraden i Medier og kommunikasjon ved Oslomet – storbyuniversitetet. I tillegg til å briljere som medforfatter og redaktør av en bok som bacheloroppgave, har hun også årsstudier i psykologi og utviklingsstudier bak seg, både i Oslo, Trondheim og Tanzania.

Etter sommervikariatet pakket hun på ny reisesyketabletter, ransel og pennal, og denne gangen gikk turen til London. Det var et risikabelt reisemål med tanke på hennes intoleranse mot te, men hun fant heldigvis godt selskap i britene over småkaker og annet brunt brygg. Dessuten tok hun med seg en master i kreativ skriving og publisering fra Kingston University.

Vår kreative leder er utrolig fascinert av drømmer, og ler av alle replikkene i Friends før de er sagt – fordi hun kan hele manuset utenat, selvfølgelig. Og hun byr gjerne på et slag med ball – enspretten med fotball, tjueett med basketball, eller triksing med trikseball.

Knut-Jørgen Plesner Kvalitetssikringssjef


22 80 52 01
413 36 776
knut-j.plesnernospam@samtext.com

Knut-Jørgen gikk latinlinjen på videregående og har studert spansk på UiO, og har ellers fagutdanning innen kommunikasjons- og informasjonsarbeid samt spesialkurs i studiemetodikk.

Han har erfaring som informasjonssekretær med arbeid overfor media og myndigheter, og gjorde oversettelser for ideelle organisasjoner i en årrekke før han begynte i Samtext våren 2005.

Knut-Jørgen liker å løpe langt, gjerne også etter lyden av startpistol, og sukker lykkelig over langrenn i godt selskap på fjell eller i skog.

Poesi, litteratur og filosofi er viktig for innsikt og berikelse. Ta kontakt for en prat om favoritter som André Bjerke, Gunvor Hofmo, Paul la Cour eller Simenons Maigret-bøker!

Elin Samstad Økonomisjef


22 80 52 11
907 79 825
elin.samstadnospam@samtext.com

Elin er fra Bø i Vesterålen, noe du kan høre svært så tydelig til tross for at hun har bodd i Oslo siden midt på 80-tallet. Hun har bakgrunn som elektronikkingeniør, har tidligere vært kvalitetssikringssjef i Samtext og har også sittet i styret hele veien.

I tillegg har Elin en spesialistutdannelse i studieteknikk og mange års erfaring med å lære folk å lese riktig. Slett ingen dårlig ballast å ha her i huset, hvor hele lunsjen kan dreie seg om hva «må» betyr på henholdsvis dansk og norsk.

For øvrig er fruen en racer med heklekrok og en av de ytterst få personene i Norge som kan redigere og korrekturlese strikkeoppskrifter. Nærmere ren svartekunst kommer man ikke, ifølge Samtexts mannlige ansatte som har prøvd seg på nettopp dette.

Trond Samstad Daglig leder


22 80 52 10
906 09 946
trond.samstadnospam@samtext.com

Trond er Samtexts administrerende direktør og mannen bak morselskapet i Oslo samt den videre ekspansjonen til Sverige, Danmark, Finland og England. Han grunnla Samtext i 1991, og har jobbet med selskapet på fulltid siden 1996.

Trond har kryptografi- og befalskurs fra Marinen samt mellomfag i sosialantropologi. Han er utdannet instruktør og coach i studie- og kommunikasjonsteknikker og jobbet som konsulent i Kværner 1989–96.

Sykkel med rojal sitteposisjon, inderøysodd, ørretfiske og science fiction løfter humøret hans betraktelig. Fun fact: Hans mor og far kastet mynt og kron om hvilken av hjembyene sine de skulle kalle ham opp etter – Stein for Steinkjer eller Trond for Trondheim. Far vant.

Tronds svarteste språklige øyeblikk var da Donald Duck & Co rundt 2004 gikk over til å bruke «moderne bokmål». Plutselig forholdt det seg slik at Onkel Skrue «sklei på ruta i jula og dunka hue i gulvlista». Og NRK Radios nyhetsredaksjon begynte å ta etter!
Sylfest Lomheim, jeg vet hvor du bor, hilser Trond.

Ulf Kielland-Lund Key Account Manager


22 80 52 08
ulfnospam@samtext.com

Ulf har svart belte i salg, kommunikasjon og ledelse. Han har rekruttert og trent opp salgsteam for bedrifter både i England, Finland, Sverige og Norge – og tilhører den svært så eksklusive typen mennesker som faktisk liker å ringe vilt fremmede personer.

Etter ganske kort tid hos oss ble han overrakt et diplom for å være kontorets mest positive medarbeider. Og det har han fortsatt med å være. For Ulf er alle halvtomme glass halvfulle, en kundeklage er en forretningsmulighet, og hvis det er noen som kan selge høns i regnvær, så er det han.

I tillegg til å være aktiv seilflyger og høy og mørk, er Ulf en mann som følger instinktene når villmarken kaller. Da er det bare å adlyde. Ve den elg, rype eller abbor som krysser hans vei når han er i den modusen. På jobben gir det seg utslag i jaktrelatert sjargong i lunsjmøtene, med forfriskende uttrykk som «los», «vaking» og «standplass» i en ellers knusktørr diskusjon om kommaregler og oversettelsesverktøy.

Karoline Krane Leder for språktjenester


22 80 52 03
997 21 776
karoline.kranenospam@samtext.com

Det er kanskje ikke så rart at Karoline drømte om å bli advokat da hun var barn. Hun er nemlig lidenskapelig opptatt av å ha stålkontroll (og blir bitte litt provosert når ting ikke funker). Når hun i tillegg er full av omsorg og morsinstinkt, er det helt naturlig at hun loser både tekstforfattere, oversettere og korrekturlesere gjennom et hvilket som helst prosjekt uten problemer.

Karoline har studert engelsk på Blindern og skrev masteroppgave om ordspill i norske undertekster i komiserier. Hun er over gjennomsnittet glad i å reise, og mener det var tiden som syngende servitør og cowgirl i Disneyland i Paris som la det virkelige grunnlaget for kultur- og reiseinteressen hennes. Heldigvis blir både mann og barn gjerne med på Karolines nye eventyr. Og planene for neste reise? Selvfølgelig allerede i boks før hun har landet på norsk jord.

Samtext logo
Samtext Norway AS
Grenseveien 97 A
0663 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00