Samtext Norway

Ansatte

Tekst

Rune Fossberg Tekstforfatter og skribent


22 80 52 05
482 66 796
rune.fossbergnospam@samtext.com

Rune begynte i Samtext i januar 2014 som praktikant, og ble ferdig med sin Bachelor i medier og kommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus samme år.

Gutten har en lidenskap for detaljinformasjon som ingen, absolutt ingen andre rundt lunsjbordet har hørt om. Når han ikke pugger hovedsteder eller sjekker om flyene over Østlandet går i henhold til ruteplanen – samt hva temperaturen på Sydpolen er akkurat nå – tilbringes fritiden med å spille fotball og å holde seg i form. Vær heller ikke overrasket dersom du finner ham med en spansk ordbok i hendene.

Ellers? Rune er manusforfatteren til vår egen superhelt Kaptein Schwung, verdens mest plagsomme språknerd. – Frykten er mitt våpen, sier Rune.

Magnus Berg Tekstforfatter


22 80 52 13
magnus.bergnospam@samtext.com

 

Etter en kort og mislykket karriere som fiolinist, bestemte Magnus seg for å trosse sine foreldre, få langt hår og bytte ut fela med fotball og rockemusikk. Det tok ikke lange tiden før han innså at det heller ikke var fotballproff eller rockestjerne han skulle bli. Lidenskapen for musikken ble riktignok med ham til voksen alder, men med journalistpennen som instrument. Magnus har tidligere jobbet som musikkanmelder, og arrangerer fortsatt musikkfestival i Risør om sommeren.

Magnus’ dannelse og utdannelse består blant annet av medievitenskap på UiO, med innslag av både kunsthistorie og digitale medier. Han var dessuten godt i gang med en mastergrad i journalistikk på Høgskolen i Oslo da vi huket tak i ham og fikk satt en stopper for det. Før, underveis og innimellom studiene har han vært frilansskribent og medieovervåker, jobbet på bar og vært aktiv i studentradioen.

Lidenskapen for skriving meldte seg for alvor da han målbandt ungdomsskolens strengeste lærer med sin stil om en liten gutt som kunne kommunisere med fugler. Ved siden av skriving og musikk er de største lidenskapene i livet til Magnus matlaging og japanske hunder.

Arne Østring Redaktør og oversetter


415 11 414
arne.ostringnospam@samtext.com

Arne er cand. mag. med fagkretsen natur- og miljøvernfag, geografi og sosiologi.

Han har jobbet som organisasjonssekretær, kursleder og lærer, og er i tillegg blant de mest erfarne traverne i Samtext-sirkuset.

Arne bedriver gjerne skigåing med tung sekk fra hytte til hytte på fjellet, så når han innimellom befinner seg i Nordmarka, blir det lett for konformt – han tråkker heller sine egne spor i dypsnøen.

Etter en tidligere karriere som aktmodell ser han nå ut til å være relativt komfortabel med å gå under navnene bindestrek-Arne, komma-Arne og Arnie.

Vi er for øvrig veldig stolte av å ha vår egen poet på huset.

Klikk her for smaksprosa

Steinar Seland Tekstforfatter og oversetter


991 66 556
steinar.selandnospam@samtext.com

Steinar begynte i Samtext i august 2001, og har siden da opparbeidet seg kvalitetsstemplet, himmelvid erfaring med alt fra ekstremtekniske oversettelser til kreative reklametekster.

Når Ressurs-Steinar, som er hans tilnavn blant kolleger, ikke bedriver yrkesaktiv tankestrekfetisjisme, er han dynamisk orkesterleder (oppmann, spillende trener, materialforvalter og kasserer) for timannsbanden Cuban Connection (hard core karibisk ballroom-ompa).

Betine Bernadotte Huflåtten Tekstforfatter


906 20 350
betine.huflattennospam@samtext.com

Betine vokste opp som ellevte generasjon på familiegården Huflåtten i Vestfold. Etter videregående flyttet hun til Praha for å studere tsjekkisk ved Karlsuniversitetet, men hvor fascinasjonen hennes for dette konsonant- og kasusbefengte språket kommer fra, vites ikke. Det som imidlertid er sikkert, er at oppholdet i den tsjekkiske hovedstaden ga rikelige muligheter til å leske tørsten på en av byens mange brune kneiper, gjerne etter å ha satt til livs en helstekt svineknoke med surkål først.

Vel hjemme i Norge ble det kunsthistoriestudier på NTNU og deretter en mastergrad i historie ved Universitetet i Oslo – selvsagt med masteroppgave om kommunismens fall i Tsjekkoslovakia. Etter noen år som rådgiver i statsforvaltningen fant hun ut at det var på tide å vekke til live sin kreative side med et årsstudium i søm og design. Dette førte til en kort, men innholdsrik karriere som kostymearbeider i filmbransjen før hun ble hanket inn av Samtext.

På fritiden står hun gjerne over grytene på kjøkkenet, gir gamle møbler nytt liv med noen strøk maling eller lærer om druer, garvesyre og fatlagring i vinklubben Nesevis.

DTP

Elisabeth Samstad Produksjonsdesigner


934 02 709
elisabeth.samstadnospam@samtext.com

Når Elisabeth ikke sitter foran Macen og klargjør InDesign-filer for oversettelse, eller brekker om en brosjyre fordi russisk tekst tar så forbasket mye mer plass på siden enn en tilsvarende norsk tekst, spiller hun bass og synger i band.

Hovedinteressen er derimot å utfolde seg med blyant. En klassisk Elisabeth-tegning er i formatet 2 x 1 meter og består av én million enkeltstreker. Kjekt å være oppmerksom på detaljer i vår bransje, og ikke rart hun endte opp med en Bachelor i billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo (KHiO).

Vi oppdaget tidlig et skjult talent hos Elisabeth: et skarpt øye for skrivefeil og tungt språk. Dét er et veldig stort pluss for en produksjonsdesigner her i gården. Språknerdene i Samtext – det vil si samtlige prosjektledere og oversettere – har omfavnet henne, og hennes popularitet som korrekturleser har vært på stigende kurve hele veien inntil hun faktisk nå er blitt en av de ytterst få som har klart å gjennomføre Samtexts rigorøse sertifiseringprogram.

Prosjektledelse

Trine Lossius Borg Prosjektleder for film


22 80 52 00
trinenospam@samtext.com

Trine er en frisk og produktiv dame som gjerne har mange baller i luften samtidig. Hun har 20 års erfaring med underteksting og oversetting av dubb- og voiceover-manuskripter, samt like lang erfaring bak mikrofonen som fortellerstemme, tegnefilmdubber og voiceover-artist til reklamefilmer og informasjonsfilmer. De som vokste opp med Lokomotivet Thomas på barne-TV, kjenner sikkert igjen stemmen.

Trine har også arbeidet som instruktør og prosjektleder for norsk dubbing av utallige tegnefilmer i København.

Trines uhemmede gampelatter skyldes delvis bakgrunnen som skuespiller (jo da, Teaterhøgskolen og det hele). Dette er også noe av forklaringen på hennes gode sans for muntlig formidling, og at hun noen ganger kan være direkte morsom å snakke med.

Og for å skryte litt av henne: Hun tar den helt ut for å holde deadline og for at kunden skal bli fornøyd med resultatet. Go Trine!

Kristian Wauger Johansen Prosjektleder for film


22 80 52 02
481 78 525
kristiannospam@samtext.com

Kristian har tre-årig fagoversetterutdanning med engelsk fra Distriktshøgskolen i Agder, der det andre skoleåret ble tatt ved The Victoria University of Manchester i England (med fagene fransk, nederlandsk og tysk). Like etter eksamen ble Kristian kidnappet av herr Samstad, og ble således Samtexts første fast ansatte – i september 1996.

Kristian er fascinert av komplekse språk, hvilket betyr at finsk rett og slett er vakkert i hans ører og øyne. I tillegg er alt fra Mozart til Pink Floyd via Baccara og Bach ørefavoritter. Wauger Johansen er fanatisk opptatt av fenomenet Eurovision Song Contest, og sammen med syklubben har han vært på flere finaler i utlandet. Hva har så Grand Prix-Kristian på nattbordet? Finsk grammatikk, naturligvis.

Ylva Østvik Prosjektleder


22 80 52 06
994 92 437
ylvanospam@samtext.com

Ylva har tatt med seg god inspirasjon og erfaring fra sine tidligere jobber innen media og akademia. Hun har vært ansatt som både Executive Assistant og markedskoordinator i SBS Radio Norge AS, samtidig som hun har jobbet med tekst, språk og kultur i forlag og ved Universitetet i Oslo.

Ylva er en kreativ sjel som startet sin akademiske karriere med en filosofisk tilnærming til linjen for tegning, form og farge på videregående skole i Vestfold, før hun flyttet til Oslo for å studere religionshistorie og psykologi ved Universitetet.

I 2008 tok hun master i Kulturstudier ved Høgskolen i Telemark, og temaet for masteroppgaven var intet ringere enn «gjenforening av rockeband».

Ellers er Ylva en ekte globetrotter og feinschmecker – hun elsker å reise, og aller helst når det kan kombineres med god mat og drikke og spennende kulturelle opplevelser for øvrig. Hun har skrevet en rekke inspirerende artikler, både fra nær og fjern, for reisemagasinet REIS.

Her hjemme bruker hun tiden til å lage hyggelige middager med venner, lese bøker, trene, og til å spille trommer i rockebandet Domene.

Sara Avizanda Glaria Prosjektleder


22 80 52 04
413 55 195
saranospam@samtext.com

La du merke til det spesielt fine etternavnet? Sara er halvt spanjol og halvt nordmann (hvilket utgjør en perfekt hybrid for Samtext). Ettersom hun opprinnelig er fra Molde, snakker hun derfor både flytende romsdøling og aksentfri spansk.

Sara har studert oversetting, tolking og interkulturell kommunikasjon, med fokus på kulturell forståelse og oversetting av aktuelle samfunnstemaer, ved Universidad Europea i Madrid. Så den teoretiske bakgrunnen er i orden.

Hun er også en durkdreven kundebehandler, og da overdriver vi bare litt. Hun har vært servitør på Fole Godt og Syd Vin og Matbar, hun har pushet upscale-klær i tre ulike Massimo Dutti-butikker i Madrid, hun har vært turistguide for spanjoler og engelskmenn i Møre og Trøndelag – før hun toppet det hele som account manager i Kolonial.no. Service, service! Man er så verdifull som man er av verdi for andre, som det sies.

Går det an å overgå Kolonial.no i travelhet og servicenivå? Jo da, det gjør det – hørt om Samtext? Det var derfor Sara søkte på jobben hos oss, og fikk den.

Kine Luna Mikelsen Prosjektleder


22 80 52 09
464 73 216
kine.mikelsennospam@samtext.com

Kine er en utpreget språknerd, eller nørd som kidsa sier. Det viser seg i utdanningsløpet også: en bachelor i engelsk ved Universitetet i Bergen, en master i literacy ved Universitetet i Stavanger, og et årsstudium i informasjons- og bibliotekvitenskap ved OsloMet. Riktignok tok Samtext livet av sistnevnte med et jobbtilbud hun ikke kunne avslå, men også her på huset er det språk det handler om for henne.

Hennes ankomst i Samtext har innfridd to ønsker: vår daglige leders drøm om å rekruttere en bibliotekar («Det finnes ingen som er bedre på sortering, katalogisering og matematisk forståelse av tekst enn en slik!»), og for Kines del var hun veldig, veldig klar for å flytte fra pikeværelset og ikke minst det turbulente Stavanger-klimaet.

Kine er opptatt av å lære nye ting, noe som er grunnen til at hun prøver å bli statsautorisert translatør fra engelsk til norsk. Av medstudenter var hun kjent for å være langt over middels glad i å gjøre grundig research (og hun har konkludert med at det ikke finnes et bedre og mer norsk ord for dette). Og så har hun vært veldig mye frivillig i kulturbransjen, blant annet som privatsjåfør for forlags-entouraget til Ingrid Espelid. Det siste skal vi prøve å utnytte, Kine.

Administrasjon

Knut-Jørgen Plesner Kvalitetssikringssjef


22 80 52 01
413 36 776
knut-j.plesnernospam@samtext.com

Knut-Jørgen gikk latinlinjen på videregående og har studert spansk på UiO, og har ellers fagutdanning innen kommunikasjons- og informasjonsarbeid samt spesialkurs i studiemetodikk.

Han har erfaring som informasjonssekretær med arbeid overfor media og myndigheter, og gjorde oversettelser for ideelle organisasjoner i en årrekke før han begynte i Samtext våren 2005.

Knut-Jørgen liker å løpe langt, gjerne også etter lyden av startpistol, og sukker lykkelig over langrenn i godt selskap på fjell eller i skog.

Poesi, litteratur og filosofi er viktig for innsikt og berikelse. Ta kontakt for en prat om favoritter som André Bjerke, Gunvor Hofmo, Paul la Cour eller Simenons Maigret-bøker!

Elin Samstad Økonomisjef


22 80 52 11
907 79 825
elin.samstadnospam@samtext.com

Elin er fra Bø i Vesterålen, noe du kan høre svært så tydelig til tross for at hun har bodd i Oslo siden midt på 80-tallet. Hun har bakgrunn som elektronikkingeniør, har tidligere vært kvalitetssikringssjef i Samtext og har også sittet i styret hele veien.

I tillegg har Elin en spesialistutdannelse i studieteknikk og mange års erfaring med å lære folk å lese riktig. Slett ingen dårlig ballast å ha her i huset, hvor hele lunsjen kan dreie seg om hva «må» betyr på henholdsvis dansk og norsk.

For øvrig er fruen en racer med heklekrok og en av de ytterst få personene i Norge som kan redigere og korrekturlese strikkeoppskrifter. Nærmere ren svartekunst kommer man ikke, ifølge Samtexts mannlige ansatte som har prøvd seg på nettopp dette.

Trond Samstad Daglig leder


22 80 52 10
906 09 946
trond.samstadnospam@samtext.com

Trond er Samtexts administrerende direktør og mannen bak morselskapet i Oslo samt den videre ekspansjonen til Sverige, Danmark, Finland og England. Han grunnla Samtext i 1991, og har jobbet med selskapet på fulltid siden 1996.

Trond har kryptografi- og befalskurs fra Marinen samt mellomfag i sosialantropologi. Han er utdannet instruktør og coach i studie- og kommunikasjonsteknikker og jobbet som konsulent i Kværner 1989–96.

Sykkel med rojal sitteposisjon, inderøysodd, ørretfiske og science fiction løfter humøret hans betraktelig. Fun fact: Hans mor og far kastet mynt og kron om hvilken av hjembyene sine de skulle kalle ham opp etter – Stein for Steinkjer eller Trond for Trondheim. Far vant.

Tronds svarteste språklige øyeblikk var da Donald Duck & Co rundt 2004 gikk over til å bruke «moderne bokmål». Plutselig forholdt det seg slik at Onkel Skrue «sklei på ruta i jula og dunka hue i gulvlista». Og NRK Radios nyhetsredaksjon begynte å ta etter!
Sylfest Lomheim, jeg vet hvor du bor, hilser Trond.

Ulf Kielland-Lund Key Account Manager


22 80 52 08
ulfnospam@samtext.com

Ulf har svart belte i salg, kommunikasjon og ledelse. Han har rekruttert og trent opp salgsteam for bedrifter både i England, Finland, Sverige og Norge – og tilhører den svært så eksklusive typen mennesker som faktisk liker å ringe vilt fremmede personer.

Etter ganske kort tid hos oss ble han overrakt et diplom for å være kontorets mest positive medarbeider. Og det har han fortsatt med å være. For Ulf er alle halvtomme glass halvfulle, en kundeklage er en forretningsmulighet, og hvis det er noen som kan selge høns i regnvær, så er det han.

I tillegg til å være aktiv seilflyger og høy og mørk, er Ulf en mann som følger instinktene når villmarken kaller. Da er det bare å adlyde. Ve den elg, rype eller abbor som krysser hans vei når han er i den modusen. På jobben gir det seg utslag i jaktrelatert sjargong i lunsjmøtene, med forfriskende uttrykk som «los», «vaking» og «standplass» i en ellers knusktørr diskusjon om kommaregler og oversettelsesverktøy.

Karoline Krane Leder for språktjenester


22 80 52 03
997 21 776
karoline.kranenospam@samtext.com

Det er kanskje ikke så rart at Karoline drømte om å bli advokat da hun var barn. Hun er nemlig lidenskapelig opptatt av å ha stålkontroll (og blir bitte litt provosert når ting ikke funker). Når hun i tillegg er full av omsorg og morsinstinkt, er det helt naturlig at hun loser både tekstforfattere, oversettere og korrekturlesere gjennom et hvilket som helst prosjekt uten problemer.

Karoline har studert engelsk på Blindern og skrev masteroppgave om ordspill i norske undertekster i komiserier. Hun er over gjennomsnittet glad i å reise, og mener det var tiden som syngende servitør og cowgirl i Disneyland i Paris som la det virkelige grunnlaget for kultur- og reiseinteressen hennes. Heldigvis blir både mann og barn gjerne med på Karolines nye eventyr. Og planene for neste reise? Selvfølgelig allerede i boks før hun har landet på norsk jord.

Kristine Harket Kreativ leder


22 80 52 12
kristine.harketnospam@samtext.com

Markedsfører, språknerd, SoMe-ekspert og sist, men ikke minst, stolt drammenser. Denne driftige dama loser tekstforfatteravdelingen gjennom små og store oppdrag – og sørger for at du får de aller beste originaltekstene.
 
At Kristine har kvalifikasjonene i orden, er det ingen tvil om. Ikke bare kan hun skilte med to bachelorgrader, én i spansk og én i internasjonal markedsføring, hun har også bred og variert arbeidserfaring – blant annet som kommunikasjonssjef i Oslo Handelskammer, markedsførings- og kommunikasjonsansvarlig i sjokoladebransjen, og de siste par årene med eget selskap spesialisert på sosiale medier for bedriftsmarkedet.
 
Da skjønner du sikkert hvorfor vi er skikkelig glade over å ha Kristine med på laget. (Og ja, vi har et lite håp om at vår nye ansettelse vil lokke sjokoladeprodusentene til Samtext. 😉)
Samtext logo
Samtext Norway AS
Grenseveien 97A
0663 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00