Samtext

Trenger du tekster til en spesifikk bransje?

Våre oversettere gir seg ikke før de forstår alt i kildetekstene de jobber med. Ikke bare hvert enkelt ord og faguttrykk, men de setter seg så grundig inn i bransjen som teksten hører hjemme i, at de ofte finner det som er av faktafeil i kildeteksten.

 

Utgangspunktet for å kunne oversette eller versjonere tekstene i din bransje og målgruppe, er innsikt i din bransje og målgruppe. Innsikt får man selvfølgelig på samme måte som du selv har fått det – gjennom utdannelse og yrkeserfaring. Men de færreste oversettere har bakgrunn som industrirobotprogrammerer, tannlege, oljeingeniør, konsernøkonom eller forsikringsadvokat. De aller fleste er høyt utdannede akademikere med et språkfag eller to i bagasjen. Hvordan kan vi da love deg at oversettelsen har de riktige bransjeuttrykkene?

Svaret er research.

En sikkerhetsinstruks for et ventilasjonsanlegg er for eksempel noe ganske annet enn en årsrapport, som igjen skiller seg radikalt fra nettsidetekstene til en restaurant.

Hvordan jobber vi?

Du får en egen prosjektleder som er din faste kontaktperson.

Vi starter med å stille følgende spørsmål: Hvordan skal oversettelsen brukes, og med hvilken hensikt? Hvem er målgruppen, helt spesifikt? I den grad dette ikke er opplagt eller allerede kommunisert av deg, spør vi deg om dette. Gi oss den bakgrunnsinformasjonen du har tilgjengelig, så jobber vi ut ifra dette.

Dersom du har en PDF som kommer fra en fil i et annet program, er det ofte lønnsomt å fremskaffe originalfilen. Da kan du få en oversettelse med samme layout som originalen og sparer mye tid på etterarbeid.

Vi mottar svært gjerne referansemateriale du måtte ha i form av tekster, illustrasjoner, ordlister og databaser. Alle tekster du mottar fra oss, er oversatt av en morsmålsoversetter og gjennomgår alltid en grundig korrektur og kvalitetssikring før levering. Dette gjøres alltid av en annen person enn oversetteren, som er med på å sikre et feilfritt resultat og en svært fornøyd kunde.

Vi anbefaler at du sender eventuelle rettelser tilbake til oss. Da kan vi legge inn rettelsene i våre databaser, og du unngår å måtte rette de samme detaljene i de neste oppdragene.

I menyen finner du et lite utvalg av bransjene vi kan ‘snakke‘.

“I menyen finner du et utvalg av bransjene vi kan ‘snakke‘.”
Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00