Samtext Norway
Samtext - Skrive tekst - Nettsidetekster

Webtekst

Det du skriver på nettsiden bør gjøre folk interessert, få dem til å like selskapet, huske det de har lest – og fortelle andre om det. Hva skal til for å gjøre en webtekst så god? Spør Samtext Creative!

 

webtekst

 

Hvor fantastisk hadde det ikke vært om nettsiden din hadde så velskrevne «Om oss»-sider, nyhetsartikler og salgsutløsende tekster at de som leste dem ikke bare kastet seg over produktene og tjenestene dine, men fortalte andre om det i lunsjen? Det er fullt mulig. De beste webtekstene har den effekten på folk, og de genererer en konstant strøm av interesse, salg og goodwill for selskapet.

Ofte er webteksten kundenes første møte med bedriften. Når en slik tekst er glimrende skrevet, blir det heller ikke det siste.

En særegenhet med webtekst er den korte tiden du har til rådighet. Overskriften må fange oppmerksomheten, innledningen må holde på den, og i den digitale verden har du da noen få sekunder på deg før gjennomsnittsleseren klikker seg ut igjen i jakten på gull. Innledningen må derfor være så interessant at den utløser en ønsket handling!

Webtekst og matematikk – som Yin og Yang eller forenlige størrelser?

I tillegg må en webtekst skrives på en slik måte at søkemotorene finner nettsiden og gir den høyest mulig plassering i søkeresultatene. Dette er diktert av Googles søkemotoralgoritme, og det legger en matematisk dimensjon til tradisjonelt skrivearbeid. Webtekst må søkemotoroptimaliseres.

Kunsten er å innlemme de matematiske kravene – hvor mange ord teksten skal inneholde, hvor i teksten bestemte ord skal plasseres, hvor mange ganger de ordene må gjentas i teksten og så videre og så videre – i tekstarbeidet, og gjøre dette på en så intelligent måte at teksten allikevel gjør leseren interessert.

Google endrer dessuten på søkemotoralgoritmen rett som det er og uten forvarsel. Derfor har webtekst-skribenter en vedlikeholdsjobb å gjøre også.

Kunne dine nettsider vært skrevet bedre?

Samtext Creatives webtekstforfattere og -skribenter vet mye om å skrive kreativt. Men i tillegg til å ha en god penn, har de også nese for hva som vil appellere til selskapets potensielle kunder.

Noe for deg? Vi tar gjerne en prat med deg om dine webtekster.

«Du har noen få sekunder på deg før gjennomsnittsleseren klikker seg ut igjen i jakten på gull.»
Samtext logo
Samtext Norway AS
Grenseveien 97 A
0663 OSLO
Tlf.: 22 80 52 00