Samtext

Webtekst

Det du skriver på nettsiden bør gjøre folk interessert, få dem til å like selskapet, huske det de har lest – og fortelle andre om det. Hva skal til for å gjøre en webtekst så god? Spør Samtext Creative!

 

Hvor fantastisk hadde det ikke vært om nettsiden din var så velskrevet at leserne kastet seg over tjenestene dine? Og ikke bare det, men også fortalte andre om den nettsiden i lunsjen! De beste webtekstene har den effekten på folk, og de genererer en konstant strøm av interesse, salg og goodwill for selskapet.

Ofte er webteksten kundenes første møte med bedriften. Når en slik tekst er glimrende skrevet, blir det heller ikke det siste.

En særegenhet med webtekst er den korte tiden du har til rådighet. Overskriften må fange oppmerksomheten, innledningen må holde på den. Du har da bare noen sekunder på deg før leseren klikker seg ut igjen i jakten på gull. Innledningen må derfor være så interessant at den utløser en ønsket handling!

Webtekst og matematikk – som Yin og Yang eller forenlige størrelser?

I tillegg må en webtekst skrives slik at søkemotorene finner nettsiden og gir den høyest mulig plassering i søkeresultatene. Dette er diktert av Googles søkemotoralgoritme, og det legger en matematisk dimensjon til tradisjonelt skrivearbeid. Webtekst må søkemotoroptimaliseres.

Kunsten er å innlemme de matematiske kravene i tekstarbeidet. Hvor mye tekst er nok tekst, hvor skal nøkkelordene plasseres i teksten, hvor mye skal de ordene brukes? Og dette må gjøres på en så intelligent måte at teksten allikevel gjør leseren interessert.

Google endrer dessuten på algoritmen rett som det er og uten forvarsel. Derfor har webtekst-skribenter en vedlikeholdsjobb å gjøre også.

Kunne dine nettsider vært skrevet bedre?

Samtext Creatives webtekstforfattere og -skribenter vet mye om å skrive kreativt. Men i tillegg til å ha en god penn, har de også nese for hva som vil appellere til selskapets potensielle kunder.

Noe for deg? Daglig leder Trond Samstad tar gjerne en prat med deg på 906 09 946 om dine webtekster.

“Du har noen få sekunder på deg før gjennomsnittsleseren klikker seg ut igjen i jakten på gull.”
Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00