Samtext

Smarte tips om tekstforfatting og oversettelse. Ikke fullt så smarte, men definitivt interessante dypdykk i språklige finurligheter. Og bitte litt om oss selv.

 

ChatGPT – tekstforfatterens nye medspiller eller hovedutfordrer?

ChatGPT – tekstforfatterens nye medspiller eller hovedutfordrer?

Du har helt sikkert hørt om den nå: ChatGPT – den lynende intelligente chatroboten som uten problemer spytter ut tekst på flere språk basert på hvilken kommando du fôrer den med. Skrive fiktive teaterstykker og produsere overbevisende reklametekster? Null stress. Lage korte sammendrag av vitenskapelige artikler og planlegge innlegg i sosiale medier? Lett som en plett. Om vi er nervøse? Nei da. Ikke i det hele tatt …

Les hele innlegget

 

«Vi forteller alltid historiene om bonden vår når vi leverer kaffe.» – Andreas Berge Rød, Norð Kaffe

Samtext har et korrekturkurs hvor man lærer at det første budet for en god korrekturleser er å være mentalt til stede. Dette krever blant annet at du har sovet nok, men har du ikke det så hjelper det med kaffe! Etter at vi har fått ekstremt velduftende, nybrente kaffebønner levert på kontordøren i over to år nå, er det på tide å ta en snakk med leverandøren. Vi er som kjent blodfans av alle som leverer glimrende produkter, og i særdeleshet et produkt som er så viktig for oss.

Les hele innlegget

 

«Jeg er imponert over arbeidet dere tekstere gjør.» Vibeke Fürst Haugen, kringkastingssjef.

Samtext har levert undertekst til NRK. Blant annet har vi tekstet Dos Vidas – To liv. Den spanske serien er blant NRKs mest sette, og vi er glade for å ha vært med på suksessen.

Vi tok kontakt med Vibeke Fürst Haugen for å høre hva hun, som øverste leder av Norges største mediebedrift, selv synes om tekst og språk. Hun tok oss med på en omvisning i Kringkastingens historiske ganger på Marienlyst. 

Les hele innlegget

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00