Samtext

Blogginnlegg

Bør firmaet ditt skrive blogginnlegg? Svaret er et rungende ja! Firmablogging skaper dialog mellom deg og kundene dine. Og gjør du det riktig, kan bloggen bli den viktigste komponenten i markedsføringen din.

 

Det er mange fordeler med å blogge. Ikke bare øker firmablogging søkemotorposisjonen og trafikken inn til nettsiden din, men er også en kanal som passer ypperlig til å fremme din kompetanse og dermed skape et sterkere bånd mellom deg og kunden. En blogg er en av de mest effektive og uhøytidelige måtene firmaets nyheter kan deles på. Her kan du fortelle om både nye produkter på markedet og nyheter innad i firmaet. Det er kanskje ingen overraskelse at firmablogging og innholdsmarkedsføring ofte går hånd i hånd?

Fire gylne regler for firmablogging

  1. Gjør det mulig for publikummet ditt å finne hvert enkelt blogginnlegg. Lag en overskrift for innlegget som inneholder det folk faktisk googler etter. Selger du herresokker på nett? Finn ut hva målgruppen din skriver når de søker etter dette. Hvis det  viser seg å være nettopp «herresokker på nett», så la det være overskriften.
  2. Gjør innholdet relevant for leseren. Er det herresokker, er målgruppen med overveldende sannsynlighet menn.
  3. Søkemotoroptimaliser teksten for å få innlegget høyt opp i Google. Bruker du WordPress, er for eksempel tillegget Yoast å anbefale. Men det finnes en rekke andre SEO-verktøy også, både til optimalisering av selve siden og til arbeid med tilbakelenker.
  4. Selv om du har uuttømmelige mengder av spisskompetanse, betyr ikke det at det er enkelt å skrive glimrende om det i et blogginnlegg. I tillegg til informasjon må språket også være glimrende. Du vil ha med deg leseren helt ned til punktumet i siste setning.

Det kan Samtext hjelpe deg med

Er du ikke sikker på hvilken språklig tone du skal legge deg på for virkelig å treffe leserne dine med et blogginnlegg, eller hvordan du får firmablogging til å styrke virksomhetens allerede etablerte profil? Skribentene våre har både skarpe hoder og skarpe penner – selv om det vanligvis er tastaturet som får kjørt seg aller mest. 

Ring 46 52 05 15 og snakk med vår prosjektleder Janne.

“Et glimrende blogginnlegg både deles og skaper interesse.”
Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00