Samtext
Hva gjør egentlig tekstforfatterne i Samtext?

Hva gjør egentlig tekstforfatterne i Samtext?

Hva er det de dyktige tekstforfatterne våre egentlig driver med når de er på jobb? Hva er det som preger arbeidshverdagen deres? Jeg fyrte av gårde en melding til gjengen, og vips hadde jeg fått svar.

Kom tekstforfatterne til å trekke frem det fine arbeidsmiljøet og de sangriafylte festene? Eller de mest krevende og utfordrende kommakrisene? Ingen av delene, viste det seg. En snakker om kattemat og skifting av dekk, en annen snakker om godteri og bordtennis, mens en tredje ikke har tid til å svare. Og totalen er faktisk ganske beskrivende for hva vi gjør.

Alt fra biler og sminke til møbler og kattemat

«Da jeg søkte på jobben som tekstforfatter i Samtext, ante jeg ikke hva jeg skulle forvente. Det eneste jeg håpet på, var å få lov til å bruke kreativiteten min og skape noe som gleder andre. Fem år senere – med fasit i hånd – kan jeg med hånden på hjertet si at tiden min her har overgått alt jeg så for meg den gangen. Jeg hadde for eksempel aldri forestilt meg at jeg, som ifølge pappa ikke en gang klarer å skifte hjul på bilen, skulle få lov til å skrive markedsføringstekster for en av verdens største bilprodusenter. Jeg hadde heller ikke sett for meg at jeg skulle oversette tekster fra engelsk, svensk og dansk – eller å reise ut og hjelpe kunder som har lyst til å lære å skrive for målgruppen sin.

Det er det som er det fine med denne jobben: Jeg jobber med så mange spennende kunder innen ulike fagfelt, at jeg føler jeg lærer noe nytt hver eneste dag. I løpet av én arbeidsdag kan jeg skrive om alt fra biler og sminke til møbler og kattemat. Og har jeg kjørt meg fast, vet jeg at de flinke kollegaene mine er klare for en sparrerunde når som helst.»

En perfekt balansert godtepose – og bordtennisrom

«Trekke frem én spesiell ting med jobben min, sier du? Tja. Hva liker jeg egentlig best? Er det å skrive om børste- og sugesystemet på en flunkende ny feiebil? Å forfatte en liten historie på baksiden av en frokostblanding? Eller å intervjue Bjørn Eidsvåg om hans forhold til Jessheim? Alle prosjektene er bra hver for seg og spennende på hver sin måte, men det må være blandingen av de ulike jobbene som er aller best – som en perfekt balansert godtepose, der enkelte biter gjør at det du elsker mest, blir enda bedre. Det + bordtennisrom, så klart.»

Sistekvinne på laget har ikke rukket å komme tilbake til meg ennå – hun sitter nemlig ute hos en kunde og jobber med tekstene deres. Og akkurat det beskriver jo også en del av arbeidshverdagen vår innimellom.

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00