Samtext
«Kjapt, effektivt og ikke noe tull!»

Dag Olav Mandt foran AVIAS fantastisk gilde fondvegg.

«Kjapt, effektivt og ikke noe tull!»

Det er fredag, og vi ringer produksjonsselskapet AVIA for en liten prat. Ganske snart svarer en stemme i andre enden. Den tilhører produsent og prosjektleder Dag Olav Mandt. Det vi vil snakke med ham om, er AVIAs erklærte målsetning om å lage filmer som setter spor i seeren, og at de vil skape en reaksjon med det de viser. Hvordan får de til det?

–Ja, vi har egen dronepilot og drone på huset.

Mandt informerer gladelig om filmteknikker og utstyr når han oppfordres til det. Og det oppfordrer vi ham til, med en begrunnet mistanke om at vi må slå opp diverse bransjeuttrykk etter intervjuet.

– Vi bruker også easyrig, som er en slags ryggsekk, om du vil, med stang over hodet som kameraet henger i en krok fra, så det håndholdte kameraet ikke blir for tungt.

Det er den nydelige presentasjonen av Kistefos: «The Twist» på AVIAs hjemmeside som har vekket vår interesse for filmteknikker og utstyr. AVIA fulgte prosjektet fra byggefasens begynnelse til museets ferdigstillelse.

– Det hender at vi bruker dolly også, men det kommer an på bildet vi skal ha. Vi kan ikke foreta for raske kjøringer med dolly.

Stødig og drømmende beveger kameraene seg over og inn i museet på Jevnaker, og gir naturen, arkitekturen og kunstverkene nytt liv.

Foto av AVIA-medarbeider med EASYRIG på ryggen.

Slik ser en EASYRIG ut.

– Jeg har mange roller som produsent. I hovedsak er det jeg som styrer prosjektet fra produksjonsfasen og frem til ferdig film. Jeg passer på at oppgaver blir gjort, og at alle parter holdes løpende oppdatert.

Selv havnet Mandt i filmbransjen ved en tilfeldighet. En praksisplass endte i fast ansettelse. Flaks for AVIA. I fjor fullførte Mandt og selskapet omtrent 250 prosjekter.

– Nå i februar er det relativt rolig, men oppdragene topper seg gjerne i forkant av sommeren og rett før jul.

Ja, Dag Olav Mandt gjør svært mye. Det var også han som fant Samtext en gang i tiden. Vi drister oss til å spørre hva som tiltrakk ham ved oss i utgangspunktet?

– Vi hadde noen dårlige erfaringer innen underteksting. Arbeidet ble ikke levert i tide, og det skapte store problemer med kunder, deadlines og publisering. Så fant jeg Samtexts hjemmeside, og jeg likte det jeg så.

Produsenten tenker seg om.

– Samtext leverer alltid feilfrie undertekster, og i tide. Kjapt, effektivt og ikke noe tull. Ingenting er bedre enn det. Vi har aldri fått et nei fra dere, selv om vi kommer i siste liten noen ganger. Det er alltid hyggelig med dere. Noen av blogginnleggene på hjemmesiden vår står dere også for. Vi er strålende fornøyde med samarbeidet!

Vi takker og gir uttrykk for gjensidig glede, og konkluderer med at vi ser frem til neste prosjekt med AVIA.

AVIA i tall

 

Helene Ulrichsen

Helene Ulrichsen

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00