Samtext
Slik holder du deg ung #3

Slik holder du deg ung #3

Noen gang hatt følelsen av å ha passert middagshøyden fordi noen som er yngre enn deg selv, bruker ord du ikke forstår? Fortvil ikke! Du er ikke alene.

Dette kommer garantert til å skje: Før eller senere sitter du på T-banen og overhører en samtale mellom kidsa. Og så sier en av dem noe du for ditt bare liv ikke forstår.

Denne opplevelsen har ingen nedre aldersgrense, og alle rammes før eller siden. Men i stedet for å la deg forarge over språkets forfall og ungdommen nu til dags, benytt heller språkarbeiderens knep nummer 1: FINN UT AV HVA ORDET BETYR.

Hva betyr det når de sier …?

nub

1. Noen som er dårlig i et videospill. Han er ikke en nybegynner, men har en eller annen svakhet som hindrer ham i å spille bra, uansett hvor lenge han har praktisert spillet.

2. Noen som har hatt muligheten for å lære noe nytt, men aldri gjorde det og derfor er dum.

3. Noen som konsekvent tar dårlige avgjørelser, og som man generelt ville kalle en idiot. En nub er ikke klar over sin egen nubhet og er lett å identifisere fordi nubhet er en uhelbredelig og høyst synlig lidelse.

 

Nub: Reality is for losers!

Uttales: nuub
Ordets opprinnelse: En videreutvikling av newbie (nybegynner), eller dette: N.U.B. eller NUB er en forkortelse i den amerikanske marinen for Non-Useful Body. Vanligvis en betegnelse brukt om en som kommer rett fra skolen og ennå ikke er blitt en ekte sjømann. Ubåtpersonell bruker vanligvis denne betegnelsen om de som ennå ikke har kvalifisert seg for ubåttjeneste. (Kilde: Urban Dictionary)

 

Tidligere ord i denne serien: keeg, eid

Redaksjonen

Redaksjonen

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00