Samtext
Så, hvem er du?

Så, hvem er du?

Jeg heter Monica, og jeg er vel det man kaller en potet. Jeg har utdannelse i medier og kommunikasjon fra Australia og Norge, og i regnskap. Også er jeg en nysgjerrigper. En som gjerne vil høre om dine mest nerdete interesser, og som elsker å reise og oppleve.

 

Du har altså gått fra å studere medier og kommunikasjon og jobbe med store, kreative TV-produksjoner til en jobb som tallknuser, eller regnskapsassistent, i Samtext. Hva skjedde? 

Det var den strukturerte, forutsigbare, herlige åtte til fire-hverdagen som lokket! Dessuten har jeg jo ikke gått helt bort fra medier og kommunikasjon – jeg tar en master i medievitenskap ved siden av regnskapsjobben.

Åtte til fire, ja, det er drømmen. Er det noe du savner og absolutt ikke savner med å jobbe kreativt?

Kreativiteten får jeg utløp for på fritiden gjennom kule, små prosjekter med likesinnede, så jeg har faktisk ikke opplevd noe savn. Dessuten er det mye kreativitet på Samtext-kontoret. Her er det folk med masse forskjellig kunnskap, om de største og minste ting. Jeg lærer noe nytt hver dag, jeg, selv om jeg stort sett sitter med tall.

Hvorfor endte du opp akkurat i Samtext, da?

Det var litt tilfeldig. Nå kjente jeg jo noen Samtextere fra før, fra studietiden, og fikk et tips om at de hadde behov for en regnskapsassistent noen dager i uken. Det klaffet perfekt med at jeg hadde blitt student igjen og var på utkikk etter en deltidsstilling innenfor regnskap.

Da din tidligere samboer og vår felles kollega ble spurt om å avsløre dine mørkeste hemmeligheter, fikk vi noen sjokkerende svar – blant annet at du stadig velger en hard kjøkkenstol fremfor sofaen, enten du skal spise, lese eller slappe av. Hva handler det om?

Haha! Det var jeg ikke klar over selv engang, inntil min observante venn og kollega bemerket det. Altså, jeg føler meg rett og slett veldig komfortabel på stoler som ikke har armlener og som er i ordentlig stolhøyde, ikke sofahøyde (!). Da kan jeg sitte i min absolutte favorittsittestilling, som er med ett bein i lotusstilling og ett bein dinglende over stolkanten.

Namaste. Har du noen gang lest en nettsidetekst og blitt imponert?

En gang endte jeg opp med å lese alt om en restaurants historie og filosofi. Det var et par setninger på forsiden som gjorde meg nysgjerrig, selv om historien i seg selv ikke var unik. Det var bare noe genuint i fortellermåten, den klarte å formidle tillit, og det imponerte meg. Og jeg som bare skulle sjekke meny og åpningstider.

Endte du opp med å besøke restauranten, da?

Det ble dessverre ikke noe besøk den gangen. Dette var i Spania, og hvis jeg husker riktig, var det siesta- eller feriestengt.

Gode tekster kan være en døråpner – såfremt de ikke er stengt, si. Har du en favorittbok? 

Den siste jeg leste, var «Fugletribunalet» av Agnes Ravatn – anbefales! Hun er så sparsom med ordene sine, men gir likevel akkurat nok informasjon til å formidle stemning, historie og undertekst.

Notert! Hvis du skulle ha skrevet en bok selv, hva hadde temaet blitt? 

Jeg vet ikke hva temaet hadde blitt, men hovedpersonen ville vært en særing. Et skikkelig merkelig menneske som man må le litt av, men som man også ler med og blir glad i. Vi er jo alle litt sære på et eller annet område. Eller snakker jeg bare for meg selv nå?

Neida … Har du et favorittord?

Eventyr.

Åh, ja. Og et du ikke er så begeistret for?

Snop. Jeg er glad i sjokolade og annet søtt, det er ikke det, men både lyden av ordet og stavemåten gjør at det klør under huden. Derimot syns jeg drops er et fint ord. Det har en fin klang i mine ører.

Den var ny. Hvordan ser drømmefredagen din ut?

Drømmefredagen består av hvilepuls, latter og gode folk. Og kanskje et glass vin.

He-he-he-he. Sånn, nå er det bare vinen og hvilepulsen som mangler. God helg! 

Guro Bommen

Guro Bommen
Tekstkonsulent

guro.bommen@samtext.com
22 80 52 12

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00