Samtext
Slik holder du deg ung #4

Slik holder du deg ung #4

Noen gang hatt følelsen av å ha passert middagshøyden fordi noen som er yngre enn deg selv, bruker ord du ikke forstår? Fortvil ikke! Du er ikke alene.

Dette kommer garantert til å skje: Før eller senere sitter du på T-banen og overhører en samtale mellom kidsa. Og så sier en av dem noe du for ditt bare liv ikke forstår.

Denne opplevelsen har ingen nedre aldersgrense, og alle rammes før eller siden. Men i stedet for å la deg forarge over språkets forfall og ungdommen nu til dags, benytt heller språkarbeiderens knep nummer 1: FINN UT AV HVA ORDET BETYR.

Hva betyr det når de sier …?

gæsse

(verb) Trekke buksen for høyt opp i livet. En guttenerd «gæsser» og har trange klær.

gæsse

 

Ordets opprinnelse: Det motsatte av å sægge (henge), som er at buksens beltested er for langt ned, uten noen egentlig nedre grense. Sægging (eller sagging) er et hyppig observerbart fenomen blant yngre menn i urbane strøk, og har løftet trusemoten til nye høyder ettersom denne blir blottlagt av bukselinningens posisjon. Gæssing er derimot vanlig blant herrer over 80. Hvis en yngre mann gjør det, er det omtrent like tiltrekkende på det motsatte kjønn som å ha på seg sokker i senga.

 

Tidligere ord i denne serien: keeg, eid, nub

Redaksjonen

Redaksjonen

Samtext logo
Samtext Norway AS
Brynsveien 5
0667 Oslo
Tlf.: 22 80 52 00